– 3 căni rondele de mere deshidratate (vezi reţeta aici)
– 3 căni fulgi de ovăz (au am folosit fulgi de ovăz bio)
– 1 cană nuci (pecan sau obișnuite, sau alte alune)
– 1 cană migdale
– 1/3 cană seminţe dovleac
– 1/3 cană seminţe chia
– 3/4 cană sirop arţar – sau miere (vezi comentariul de mai sus)
– 5 linguri ulei măsline
– 2 linguri scorţişoară
– 2 lingurițe vanilie
– 1 linguriță sare
Se preîncălzeşte cuptorul la 180 grade. Se tapetează o tavă mare cu hârtie de copt.
Se mărunţesc rondelele de mere, nucile şi migdalele.
Se amestecă şi se omogenizează toate ingredientele uscate (rondele de mere, fulgi de ovăz, nuci, migdale, seminţe dovleac, seminţe chia, sare).
Se amestecă şi omogenizează conţinutul obţinut cu toate ingredientele umede (sirop arţar, ulei măsline, vanilie).
Se pune conţinutul obţinut în tava pregătită anterior şi se întinde într-un strat uniform
Se coace timp de zece minute, apoi se amestecă conţinutul din tavă, apoi se coace timp de alte zece minute. Se amestecă conţinutul din tavă din nou, apoi alte 5 minute în cuptor.
Dacă conţinutul este uscat şi crocant, se scoate din cuptor şi se lasă la răcit în tavă.
Ambele rețete se păstrează într-un recipient ermetic, pentru a ne asigura că rămân crocante şi savuroase.
Îndată ce pot gestiona bucățele mici, dar după vârsta de 1 an, pentru că conține miere. Și dacă o înmuiați în ceva (lapte, iaurt, lapte vegetal), se poate introduce imediat după 1 an.
De la ce varsta se poate da granola ?
Îndată ce pot gestiona bucățele mici, dar după vârsta de 1 an, pentru că conține miere. Și dacă o înmuiați în ceva (lapte, iaurt, lapte vegetal), se poate introduce imediat după 1 an.
Super cerealele Granola! Merg si cu carob si am pus doar 2 linguri de miere. Au fost pe placul intregii familii 🙂