
Semințele de chia sunt unul dintre “super-alimentele” cele mai la modă acum.
Și pe bună dreptate. Conțin
- 20% proteine
- 37% fibre
- acizi grași omega-3
-minerale: calciu, fosfor, potasiu, magneziu, zinc
- vitamine A, B, D, E – aceasta din urmă cu efect antioxidant
Au rol în:
- prevenirea diabetului, cancerului de sân și de col uterin
- metabolismul osului și dinților (vit D, calciu)
- prevenirea constipației (prin conținutul în fibre)
- sănătatea sistemului cardio-vascular.
Deci – niște foarte mici minuni!
Prin înmuiere în lichid capătă consistență de gel și pot fi transformate în foarte gustoase budinci.
Iată o rețetă pentru
Budincă de chia cu cacao

- 1+1/4 cană lapte vegetal
- 1/4 cană semințe de chia
- 3 lingură cacao
- 1 priză de sare
- 1 lingură de sirop de arțar sau miere crudă (dacă este zaharisită poate fi dizolvată în prealabil în cantitatea de lapte).
Se amestecă toate ingredientele într-un borcan, se agită bine și se lasă peste noapte la frigider. Se poate servi cu fulgi de cacao/nuci/stafide/goji etc.