Despre cursul “Problemele copilăriei și primele măsuri de luat”
Copilăria a devenit foarte „medicalizată” – de la ce scutece să se folosească până la sfaturi în caz de febră sau traumatisme, medicul pediatru a devenit un al 4-lea membru al familiei, implicat în fiecare decizie. Asaltați de informații, uneori contradictorii, părinții recurg la medicul pediatru sau de familie pentru a-i ghida prin jungla primilor ani din viața copilului lor, care pare un loc necunoscut și plin de pericole.
Cursul pe care vi-l propunem, Doctorița de copii și Cuibul Berzelor, se dorește o mini-rețetă de liniștire.
Am gasit asa ceva legat de baby swim inainte de 1 an: http://www.babycenter.com/404_is-it-true-that-babies-are-born-with-the-ability-to-swim_10313062.bc
SI o serie de chestii care de fapt is mituri dar care le-am auzit pana si din gura medicilor'(ex: ca plansul copilului intareste plamanii): http://www.babycenter.com/100_is-it-true-for-babies_10320188.bc
o Zi buna
Da, este adevarat ca bebelusii nu se nasc capabili sa inoate – dar se nasc capabili sa INVETE mai repede sa inoate. Recomandarea AAP este foarte prudenta, pentru ca se asigura ca nu sunt pusi copiii direct in apa si lasati sa inoate singuri.
Programele de baby-swim, insa, sunt destinate pentru cuplurile parinte-copil, unde parintele nu pierde contactul cu copilul si il ajuta sa se adapteze. Asa ca nu inseamna ca nu e voie!
Si da, plansul nu intareste plamanii – cu asta suntem de acord! 🙂
Interesanta treaba cu acesti colacei pentru bebelusii sub 1 an: http://www.babyswimmer.ro/photovideo.html
Baie acasa (totusi la un bazin unde vine mai multa lume, e mai greu sa gasesti o apa perfect igienizata)
Este adevărat – dar există și unele bazine de baby-swim care sunt dedicate doar cursurilor pentru bebeluși și care urmăresc toate regulile de igienă. Noi în Cluj avem un astfel de bazin, care nu organizează DECÂT cursuri pentru copii, fără să permită și intrarea adulților și care igienizează apa zilnic, deși se fac doar 3 ore de curs! Eu personal am fost foarte impresionată… Mai muulte detalii pe site-ul lor http://www.babyswim.ro.
Buna ziua! Doamna Doctor.
Am o fetita de 1an si o luna, de 3 zile este ragusita, ii curge nasul, si a inceput sa tuseasca( tusea este seaca). Am fost la medicul de familie cu ea si mi-a dat sa ii dau antibiotic zinat, fluimucin, algin. Nu a facut febra pana acum, eu i-am administrat tantum verde, homeogen9, ambroxol picaturi si i-am facut aerosoli cu respisun, si i-am pus cate o picatura de vibrocil de 2/zi. Ea nu refuza mancarea. Nu i-am dat pana acum antibioticul. Dar ma ingrijoreaza tusea si nu stiu ce sa ii dau pentru tuse. Ati putea sa m ajutati cu un sfat?
Din ce povestiti, nici mie nu mi se pare sa se justifice antibioticul – desi nu pot sa stiu ce a auzit medicul de familie la auscultatia plamanilor. De aceea nici nu ma pot pronunta asupra unui tratament al tusei… Daca nu vedeti ameliorare cu Ambroxol in 1-2 zile, puteti trece pe un sirop pentru tuse seaca, de ex Paxeladine. Multa sanatate!
Buna seara!Indraznesc sa apelez si eu la dvs. Aveti dreptate cand afirmati ca medicul pediatru a devenit un membru al familiei! Eu am nascut la 30 ani, fara alte experiente anterioare cu alti bebelusi, fara o bunica priceputa alaturi cu care sa ma pot sfatui macar, cu un bebe care ma ducea la medicul de familie sau la camera de garda sau internati prin diferite spitale cam in fiecare luna.Pana cand a implinit baietelul varsta de doi ani am tot jonglat cu raceli,laringite,faringite,rinite,herpangine,chiar si rotavirus,enterocolite,adica febre,nas infundat,tuse,voma uneori,diaree,regim,diversificare intrerupta adesea de aceste perioade de regim,plans,mult plans si nervi si agitatie si nopti grele cu somn intrerupt pana la 2ani.Am fost internati in spitale din 3 orase, vazuti de mai multi medici.Eu stiu ca alti bebelusi au avut un parcurs mult mai usor, sunt insa constienta ca ceea ce am avut noi au fost probleme totusi normale…poate sacaitoare sau mai dese,dar totusi normale. Cu toate acestea, a fost o perioada foarte grea ptr noi. Eu simteam foarte mult nevoia acestui medic pediatru,care sa fie aproape ca un membru al familiei.Medicul de familie ne dadea tot timpul antibiotic, la urgente sau in cadrul internarilor de asemenea antibiotic.La 1,7 ani a inceput frecventarea cresei.De atunci nu am mai fost internati,am tratat toate episoadele acasa, cu tratament de la medicul de familie, de la medicul de garda cand ajungeam la urgente sau la pediatrie in cabinete private, atunci cand dispuneam de bani.De cele mai multe ori tratamentul includea antibiotic.Baietelul are acum 4,8 luni,merge la gradinita,de curand am schimbat medicul de familie ptr ca ne -am mutat.Mai mergem la o doamna doctor pediatru,la care putem merge si cu trimitere si cu plata.In august a luat Cuminol,prescris de pediatru,in urma descoperirii la analize a unei infectii urinare.La inceput de septembrie,in urma unei febre 39,4,noaptea,pe care i-am scazut-o acasa,dimineata, medicul de fam m-a trimis la urgente cu suspiciune de meningita.Acolo ni s -a spus ca are faringolaringita si ne-au dar Sumetrolim.Acum, la sfarsit de Septembrie, a inceput sa-i curga nasul.Medicul de familie a zis ca e ok la plamani si la gat,dar ne -a dat Ospamox,Algin,Pivalone.Neputand sa ajung la medicul pediatru,am luat legatura prin telef cu doamna pediatru sa ma sfatuiesc in legatura cu administrarea antibioticului care nu mi se parea necesar…cel putin ptr moment.Doamna pediatru mi-a recomandat tantum verde ptr gat, picaturi ptr nas,acadele salviasept si esberitox n,dimineata si seara.Tratamentul acesta l-am inceput Vineri.Sambata am observat niste pete rosii pe limba lui,lunguiete.Pana ajung la medicul pediatru cu trimitere mai dureaza,programarile se fac cam greu.La medicul de familie daca merg, probabil ma va certa de ce nu am administrat antibioticul.As putea sa merg la camera de garda,la boli infectioase,sa vada totusi un medic petele acestea?petele nu prezinta nici un alt simptom,durere sau altceva.
Imi pare rau sa aud o poveste atat de lunga de boli si suparari… E de reflectat daca o sensibilitate mai crescuta la infectii nu ar putea fi si consecinta unei flore dezechilibrate de repetate terapii antibiotice…
Cat despre petele de pe limba, daca acestea nu sunt simptomatice, atunci nu este mare pericol. Da, puteti sa mergeti la un cabinet de urgenta sa fie vazute (s-ar putea sa nu fie tratate ca o mare urgenta, totusi :), cu atat mai mult cu cat nu provoaca discomfort). Eu as zice insa sa mai asteptati – multe astfel de probleme sunt tranzitorii.
Va doresc o iarna cat mai usoara din punct de vedere medical 🙂 si multumesc pentru vizita pe blog.
Buna seara,
Imi cer scuze daca problema mea nu se incadreaza aici, dar v-as ruga, daca se poate, sa ma ajutati cu o opinie. Am o fetita de 6 luni, 7600 g, 70 cm, stare generala buna, vesela, jucausa, hranita mixt, in ultimele doua luni mai mult lapte praf si din pacate asa va ramane. Azi am fost la un pediatru recomandat (altul decat medicul de fam.) si pentru ca i s-a parut usor palida i-a facut hemograma (a iesit 9,2). In urma acestei analize si pentru ca nu sta inca singura in fundulet (diagnosticul a fost rahitism:() tratamentul pentru 2 luni a fost urmatorul: vigantol 5 pic/zi (in loc de 2 cat ii dadeam), vit c natural 8 pic/zi, calciu si magneziu secom 3,5ml/zi, infant formula calivita 1 ml/zi, ferrumax baby 15 pic/zi, acid folic 1 mg -1 cp la 3 zile. Acum am inceput si diversificarea. Mi se par f multe vitamine/minerale, dar in acelasi timp sunt constienta ca medicul are cunostinte pe care eu, evident, nu le am. Ma puteti ajuta cu o opinie/recomandare?
Multumesc,
Elena